Studie- och yrkesvägledning, gymnasiet

Vad ska jag välja för kurser om jag vill kunna plugga vidare? Vilken inriktning passar mig? Om du har frågor kring dina studier och om framtiden är du varmt välkommen till oss studie- och yrkesvägledare.

Program och kurser

Vi kan hjälpa dig att få veta mer om de olika programmen, val av kurser och inriktningar. Du kan också få hjälp om du vill byta program eller kurs. Vi hjälper dit ta reda på behörighetsregler och att söka utbildning eller kurs.

Diskutera yrkesval

Du som går på gymnasiet eller är under 20 år får kostnadsfri, neutral och obunden vägledning. Du kan diskutera yrkesval, och framtidsfrågor samt få information om olika utbildningsvägar hos studie- och yrkesvägledaren. Målet med vägledningen är att ge dig de bästa beslutsunderlagen för dina val.

Läsa vidare

Här kan du få veta vad som gäller om du vill läsa vidare på högskola eller universitet, vilka behörigheter du behöver, räkna ut ditt jämförelsetal och mycket mer.

Men vi finns också till hands bara för att bolla och fundera med dig. Med vägledande samtal hjälper vi dig som känner dig osäker på vad du vill göra i framtiden.

Du är välkommen att boka ett personligt samtal, för att diskutera igenom dina funderingar kring utbildning och yrkesval.

 

Katrin Holmberg, SYV

Studie- och yrkesvägledare, gymnasiet

Petra Holst,  vikarierande SYV

Studie- och yrkesvägledare, vuxenutbildning